Σελίδες

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

"Άγριες Μέλισσες": Αναφορά στο μαρτυρικό θάνατο του Πολυθεάτη ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Κωνσταντίνο Σύρμπα και τους 4 Τρικαλινούς συναγωνιστές του.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://tv10.gr/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/anafora-stous-5-eponites-stis-agries-melisses/

Στα πέντε παλικάρια των Τρικάλων

Οι «Άγριες Μέλισσες» δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκαν, «κέρδισαν» τους τηλεθεατές, ιδίως τους Θεσσαλούς αφού η πλοκή διαδραματίζεται στο Διαφάνι, ένα μικρό χωριό έξω από τη Λάρισα.

Στο επεισόδιο που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, έγινε αναφορά στον μαρτυρικό θάνατο των πέντε Τρικαλινών ΕΠΟνιτών Στέργιου Γάτσα, Ιωάννη Μπριάζη, Κωνσταντίνου Στεργιόπουλου, Κωνσταντίνου Σύρμπα και Απόστολου Τσανάκα που κρεμάστηκαν στις 18 Απριλίου του 1944, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Δείτε εδώ το επεισόδιο

https://www.antenna.gr/watch/1445620/agries-melisses-epeisodio-103-b-kyklos

Για όσους γνωρίζουν την ιστορία των πέντε παλληκαριών της ΕΠΟΝ που έδωσαν τη ζωή τους στον αντιφασιστικό αγώνα, η αναφορά στη θυσία του, στο επεισόδιο του γνωστού σήριαλ μόνον συγκίνηση προκαλεί Ήταν 18 τ΄ Απρίλη το 1944 Τρίτη μέρα του Πάσχα.

Στα Τρίκαλα κρεμούν 5 νέους στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και συλλαμβάνουν 350 ως ομήρους. Τα πέντε παλικάρια που έδωσαν τη ζωή τους στον αντιφασιστικό αγώνα ήταν οι Στέργιος Γάτσας, Ιωάννης Μπριάζης, Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος, Κωνσταντίνος Σύρμπας και Απόστολος Τσανάκας.

Τα πτώματα των απαγχονισθέντων έμειναν και την επομένη στις αγχόνες με πινακίδες στο στήθος τους που έγραφαν: “Πυροβόλησα Γερμανό Στρατιώτη”».


Για αυτή τη δημοσίευση ευχαριστώ τη Δήμητρα Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο/η είπε...