Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Σκίτσα που απεικονίζουν τη θλιβερή πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου

Σκίτσα «γροθιά» στο στομάχι που δείχνουν το πιο θλιβερό και ανήθικο κομμάτι της σύγχρονης ζωής.
Ο Davide Bonazzi είναι ένας σκιτσογράφος από τη Μπολόνια της Ιταλίας, ο οποίος δημιουργεί εικόνες που προκαλούν σκέψη και προβληματισμό για σύγχρονα ζητήματα. «Σχεδιάζω από τότε που ήμουν παιδί. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κρατάω ένα μολύβι και δημιουργώ εικόνες», ανέφερε στο Bored Panda.
Τα παρακάτω σκίτσα δείχνουν τη σύγχρονη  πραγματικότητα με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε μέρα, με μια δόση χιούμορ και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Ειδικότερα, παρουσιάζουν την εξάρτηση του ανθρώπου από την τεχνολογία, τη μανία για καταναλωτισμό, το παιχνίδι του χρήματος, την εξιδανίκευση των μαζών, τη θρησκεία και το εργασιακό άγχος.
«Νομίζω ότι η έμπνευση είναι κάπως υπερτιμημένη. Το πιο σημαντικό πράγμα για να αποκτήσετε καλές ιδέες είναι η συγκέντρωση. Οι σκιτσογράφοι δεν έχουν χρόνο να περιμένουν έμπνευση, πρέπει να τη βρουν. Το μυαλό μου πρέπει να μείνει επικεντρωμένο στο θέμα και να βρει τις καλύτερες ιδέες. Υπάρχουν πολλά πράγματα που με εμπνέουν στην καθημερινή ζωή, ειδικά που όσα σχετίζονται με εικαστικές τέχνες, ταινίες,, ντοκιμαντέρ κλπ.», συμπλήρωσε ο καλλιτέχνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο/η είπε...