Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Υψώνουμε τη φωνή μας για να νικήσουμε το φόβο στο σχολείο!

Υψώνουμε τη φωνή μας για να νικήσουμε το φόβο στο σχολείο! 
http://familyinaction.gr/nea/4-anti-bullying-animation-poy-axizei-na-deis/ 
Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός είναι ένα θέμα που αφορά κάθε οικογένεια καθώς έρευνες έχουν δείξει πως 1 στα 3 παιδιά έχει υποστεί bullying. Η σωματική και ψυχολογική βία που δέχεται ένα παιδί μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις  στην συμπεριφορά του, ακόμα και στην ανάπτυξήτου. Τι γίνεται όμως όταν το δικό μας παιδί βρίσκεται στη θέση του θύτη;
Η απόκτηση γνώσης είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.
Πανελλήνια Ημέρα σήμερα κατά της Ενδοσχολικής βίας και του Εκφοβισμού και συγκεντρώσαμε 4 anti-bullying animation που πρέπει και αξίζει να δείτε, μαζί με τα παιδιά. Γιατί υψώνοντας τη φωνή μας νικάμε το φόβο στο σχολείο!
Daisy Chain


Βασισμένο στο μυθιστόρημα «Dandelion» του Γκάλβιν Σκοτ Ντέιβις, το «Daisy Chain» είναι ένα αλά Τιμ Μπάρτον animation παραμύθι, που εξηγεί στα μικρά παιδιά τι είναι το bullying και στους γονείς πώς πρέπει να το κατανοούν και να το αντιμετωπίζουν. H Κέιτ Γουίνσλετ είναι η φωνή του «Daisy Chain», της αυστραλέζικης μικρού μήκους ταινίας animation κατά του bullying που αξίζει να δείτε.
Δεν νιώθω ασφαλής πουθενά


«Δε νιώθω ασφαλής πουθενά», δηλώνει με παράπονο το μικρό αγόρι που όλοι κοροιδεύουν στο σχολείο. «Νιώθω ολομόναχος». Το ασπρόμαυρο αnimation σχεδιάστηκε ώστε κάθε φορά που κάποιος το μοιράζεται στο Facebook να μικραίνει η διάρκειά του κατά ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, με τελικό σκοπό το φιλμάκι να συρρικνωθεί σε μια εικόνα, που ο χρήστης θα μπορεί να τη μοιραστεί και αυτή. Η κεντρική ιδέα που κρύβεται πίσω από αυτήν την καμπάνια ήταν πως όσο πιο πολύ μιλάμε για το bullying τόσο πιο γρήγορα θα το σταματήσουμε.
Τo This Day


Ένα εκπληκτικό βίντεο που σε καθηλώνει μέσα από την παιδική εικόνα και την ένταση στην αφήγηση από τον Καναδό ποιητή Shane Koyczan. Το βίντεο με τίτλο «To This Day»αφηγείται τις ιστορίες εκφοβισμού παιδιών και εστιάζει όχι μόνο στα τραύματα, στην απομόνωση και στη μάχη για να ξεπεραστούν συναισθηματικές ουλές, αλλά και στην ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Νίκησε τον νταή χωρίς να τον αγγίξει
Ένα βίντεο που μέσα από απλά σκίτσα δίνει με κατανοητό τρόπο χρήσιμες πληροφορίες στα παιδιά για το πώς μπορούν να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα μια δύσκολη κατάσταση που βιώνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο/η είπε...