Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Ο Βασιλιάς (2002) / Νίκος Γραμματικός

Βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία. Ο Βαγγέλης είναι ένας 35χρονος άντρας, αποφασισμένος να ξεκόψει από το σκοτεινό παρελθόν και να αλλάξει τη ζωή του. Έτσι δοκιμάζει να κάνει μια καινούρια αρχή στο κτήμα του πατέρα του στην Πελοπόννησο.

Οι κάτοικοι της περιοχής του υποδέχονται αρχικά με καχυποψία που μετατρέπεται γρήγορα σε απροκάλυπτη εχθρότητα. Μόνος υποστηρικτής του είναι ο Αστυνόμος της γειτονικής κωμόπολης. Η απόφαση του Βαγγέλη να ξαναχτίσει τη ζωή του και η προσπάθεια του να αντιμετωπίσει το εχθρικό περιβάλλον, εξομαλύνουν την κατάσταση και ο Βαγγέλης μοιάζει να εντάσσεται στην τοπική κοινωνία.

Μέχρι τη στιγμή που φτάνει η Μαρία, γυναίκα της ζωής του και σύνδεσμος με το παρελθόν, το οποίο κάνει μοιραία την εμφάνιση του και η ρήξη του ήρωα με το περιβάλλον είναι πλέον αναπόφευκτη. Οι εντάσεις κορυφώνονται, ο Βαγγέλης συνθλίβεται.

Σκηνοθεσία:
Νίκος Γραμματικός

Σενάριο:
Νίκος Γραμματικός, Νίκος Παναγιωτόπουλος ΙΙ

Παίζουν:
Βαγγέλης Μουρίκης (Βαγγέλης Φαρμακώρης), Μαριλίτα Λαμπροπούλου (Μαρία), Μηνάς Χατζησάββας (Πέτρος Βολιώτης), Γιάννης Ζουγανέλης (Γιάννης), Μπάμπης Γιωτόπουλος (δήμαρχος), Τάσος Νούσιας (Αναστάσης), Karafil Shena

Πηγή κειμένου: SevenArt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο/η είπε...