Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

Ο ελληνικός ουρανός 365 μέρες [timelapse βίντεο]

Ο Παναγιώτης Φιλίππου κατέγραψε τους ελληνικούς ουρανούς για 365 μέρες, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό time-lapse βίντεο, με τίτλο Greek Skies, το οποίο αφιέρωσε στη μνήμη του πατέρα του.
Ο πατέρας του Παναγιώτη, πέθανε από καρκίνο, ενώ από την ίδια νόσο είχε χτυπηθεί και ο ίδιος ο Παναγιώτης. Όπως αναφέρει στο προσωπικό του blog, οι γιατροί του έδιναν τρεις έως έξι μήνες ζωής, όμως ως εκ θαύματος, όχι μόνο βρήκε τη δύναμη να μην τον πάρει από κάτω, αλλά κατόρθωσε τελικά να νικήσει τον καρκίνο. Για την καταγραφή των νυχτερινών ουρανών της Ελλάδας χρειάστηκαν 55.000 φωτογραφίες, 825 ώρες λήψεων, 8.400 χιλιόμετρα, 650 ώρες επεξεργασίας. Το βίντεο απέσπασε το βραβείο Best of the Fest των Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA), καθώς συμμετείχε στην επίσημη επιλογή των Los Angeles Independent Film Festival Awards για τον μήνα Δεκέμβριο.
Στους τίτλους του βίντεο αναφέρει πως τα κατάφερε χάρη στον πατέρα του, καθώς το ανοσοποιητικό του σύστημα τον κατέστειλε. «Τα κατάφερα μπαμπά, το βίντεο είναι έτοιμο» γράφει, «Μπαμπά, το βίντεο αυτό είσαι εσύ, εσύ είσαι οι «Greek Skies».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο/η είπε...